Debreceni Ökoiskolák belső információs oldala - ökoiskola együttműködés

A Debreceni Ökoiskolák programjai a 2013/2014-es tanévben

A Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI a Lilla téri Iskolával közösen (2013. októberében) szervezett egy nemzetközi komplex tanulmányi versenyt, amelyre meghívtuk a debreceni ökoiskolákat is.

Ez a rendezvény, egy időben mind a két szervező iskolában zajlott. A Kazinczyban volt az egyéni rajz és úszóverseny, melyen összesen 25 tanuló vett részt, valamint a környezetvédelmi alsós csapatverseny. A csapatversenyen 6 iskola 30 diákja szerepelt.

A verseny témája a levegő összetétele, a légszennyezés és a magashegységek élővilága volt. A diákok sikeresen oldották meg a különböző rejtvényes feladatokat. Az ökoiskolák közül 6 iskola vett részt a rendezvényen. Köszönjük mindenkinek az aktív versenyzést!

Jánváriné Szegedi Edit és Terdik Erika

ökoiskolai vetélkedő

ökoiskolai vetélkedő

 

 

A Dienes László Gimnázium által az idén is  megrendezett fotópályázaton 27 képpel neveztek a diákok. Két iskolából érkeztek a fotók: a Lilla Téri Általános Iskolából és a Dienes László Gimnáziumból. A képek száma az évek során állandónak mondható, bár most kevesebb iskolából kaptuk őket.

Ökoiskola linkje: www.dienes-eu.sulinet.hu/gimnazium/okoiskola.html
(címoldalról az Ökoiskola képre kattintva elérhető)

Fényképalbum linkje: www.dienes-eu.sulinet.hu/fenykepalbum/allati_jo_foto_14.html
(címoldalról Fényképalbumban elérhető)

Derecichei Eszter
Dienes László Gimnázium

 

 

Kerek életfának szép tizenkét ága, szép tizenkét ágán ötvenkét virága, ötvenkét virágán hét gyöngylevelecske, hét gyöngylevelecskén huszonnégy erecske.

Ezzel a mottóval szervezte meg a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola a 2013/2014-es tanévben immár 5. alkalommal az Élő Bolygó Ökológia Vetélkedőt. A korábbi évektől eltérően a vetélkedő helyszíne a Gönczy Pál utcai iskolaépület volt. A vetélkedő feladatainak sikeres teljesítéséhez a résztvevők a fákkal kapcsolatos komplex ismereteikről adtak számot elsősorban gyakorlati feladatok megoldásával. Megmérték a fák magasságát, raktak tüzet, bemutatták az év fáját, hazánk haszonerdőit, gyűjtöttek szólásokat, népdalokat az erdőről. Fényképekkel igazolták, hogy Debrecen védett fái közül legalább tízet felkerestek. A jó hangulatú vetélkedőn 7 iskola 8 csapata vett részt.

Fazekas Sándorné
munkaközösség vezető

Élő bolygó ökológiai vetélkedő

Élő bolygó ökológiai vetélkedő